Zašto je važno početi rano?

Mnogi mladi roditelji intenzivno razmišljaju o budućnosti svog djeteta i pitaju se kako, gdje i kada je najbolje svoje dijete uključiti na određene aktivnosti.

Neminovno je da će u tom promišljanju o budućnosti i edukaciji svog mališa veliku važnost pridati učenju jednog ili više stranih jezika.

Dosta roditelja, doduše, nije sigurno u kojoj dobi bi trebali upisati svoje dijete na strani jezik te hoće li preranim ili prekasnim upisom u školu za strane jezike dijete imati problema s učenjem jezika.

Premda kod nekih postoji bojazan da će slanjem djeteta na tečaj stranog jezika u tako ranoj dobi preopteretiti dijete te da bi trebalo čekati početak škole, brojna su istraživanja pokazala da je učenje jezika od treće do sedme godine vrlo korisno za mentalni i psihički razvoj mališana i ima niz dodatnih prednosti:

  • U vrtićkoj su dobi djeca radoznala i željna učenja. Njihov um upija znanje brzo i lako pa im učenje stranog jezika ne predstavlja problem.
  • U ovoj dobi dijete je sposobno naučiti najveći broj glasova te prirodno usvaja intonaciju, ritam i naglasak nekog jezika, spontano i bez pritiska. Ta se sposobnost s godinama gubi i zato je djeci učenje stranog jezika znatno lakše nego odraslima.
  • Rano izlaganje drugom jeziku vježba mozak i pomaže u razvitku kognitivnih sposobnosti djeteta, što znatno olakšava kasnije učenje, a poboljšava i znanje materinjeg jezika.
  • Učenje jezika kod djece vrtićke dobi pridonosi razvoju kreativnih i društvenih sposobnosti djeteta te razvija samopouzdanje.
  • Potiče razvoj koncentracije te formira radne navike i odgovornost.
Djevojčica
Obitelj

Roditelji

Suradnja s roditeljima obaveza je i zadovoljstvo profesora Pappagalla. Jedina smo škola stranih jezika s redovitim roditeljskim sastancima, ali uz to na raspolaganju smo Vam i svakodnevno za razgovor, pomoć ili savjet vezan za napredovanje Vaših i naših mališana. Također zajedničke proslave Božića, školske priredbe i otvoreni sati omogućuju našim roditeljima da budu uvijek dobro informirani o svim zbivanjima u školi.
Roditelji najmlađih polaznika su nam dobrodošli partneri i u podučavanju. Naša metoda podučavanja Playway omogućava mamama i tatama da i kod kuće kroz igru, zabavu i pjesmu obogate vokabular svojih mališana.

Na stranicama www.oup.com/elt/playtime pronaći ćete pregršt zabavnih aktivnosti (pjesmica, igara, materijala za kopiranje) vezanih uz naš nastavni program, a pomoću kojih možete biti u tijeku s onim što smo radili u razredu te tako konstantno pratiti napredak svog djeteta. Ovim potičemo naše mališane da kreativno i korisno provedu vrijeme za računalom.

Posebnost škole Pappagallo je i to što se među našim mladim roditeljima nalazi i velik broj naših nekadašnjih dugogodišnjih polaznika, koji nam se vraćaju i sa smiješkom dovode svoju djecu da prožive isto Pappagallo iskustvo u učenju i druženju kakvo je i njima ostalo u tako ugodnom i lijepom sjećanju.